Lekker trendy serveer een Poké bowl

De poké bowl is dé trend van dit moment. En als je het eet zul je ook weten waarom. Verse ingrediënten, ze zitten bommetje vol van met smaak en je kunt er eindeloos mee variëren. Je kiest je lekkerste ingrediënten en serveert ze in een kommetje. Alleen zonder nori (gedroogd zeewier). Dus geen sushi bowl maar een Poké bowl.
Poké (spreek uit: po-kay) is een Hawaiiaans gerecht dat je het beste kunt omschrijven als een vrolijke mix tussen sushi en een salade. Poké bestaat traditioneel uit blokjes vis (vaak verse tonijn), gemarineerd in sojasaus en sesamzaadjes.

1. Rijst

De basis is altijd gestoomde rijst, het liefst sushirijst die je lauwwarm serveert. Maak ‘m aan met wat rijstazijn, zeewier of sesamzaadjes net zoals bij sushi.
2. Verse vis (bijvoorbeeld zalm of tonijn)
Natuurlijk kun je ook ook voor een vegetarische variant gaan maar eerlijkheidshalve maakt de vis het wel tot een echte traktatie. Snijdt de vis in kleine blokjes en je kunt het marineren met een mengsel van sojasaus, lente ui en wasibi (mierikswortel). Of je kiest wat je zelf lekker vindt.
3. Nu begint het echte werk. De topping. Kies wat je lekker en kleurrijk eruit vindt zien. Bijvoorbeeld edamame boontjes, avocadoblokjes, wat zeewiersalade en/of wat verse mango.
4. serveren
Doe een bolletje met de rijst in het midden van de kom en serveer de verse ingrediënten erom heen. Strooi wat sesamzaadjes met een beetje sesamolie over het geheel et voilà, je hippe bowl is gereed.

Natuurlijk even je tafel mooi aankleden en een gezellig glaasje wijn erbij. Een witte wijn met een bite past er goed bij. Denk eens aan een mooie riesling of een sauvignon blanc uit Nieuw Zeeland.

Meld nu aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze bijzondere aanbiedingen, wijnreizen, wijnproeverijen en heerlijke receptideeën.

Met het invullen en versturen van dit formulier ga je akkoord met onze privacyverklaring. Je kunt je elk moment weer afmelden.

Je aanmelding is gelukt! Om je e-mailadres te bevestigen, heb je zojuist een mail van ons ontvangen.