First date met een pasta vongole

Maak een bordje met pasta gecombineerd met schaal en schelpdieren voor je eerste date! Liefde gaat door de maag (dat weten Italianen maar al te goed). Zeker als het om deze pasta gaat. Heb je al (of wil geen) verkering? Je maakt er ook vrienden voor het leven mee.
En hoe maken we dit?
Pasta alle Vongole
Voor 4 personen
Ingrediënten

1 kg vongole of garnalen en mosselen
grof zout
lange pasta, zoals spaghetti of tagliatelle 400 gram (natuurlijk wel al dente koken, ofwel beetgaar)
knoflook 2 à 3 tenen – of meer als je dat lekker vindt
spaanse peper
olijfolie
1/2 bosje bladpeterselie
1 glas witte wijn uit Veneto bijvoorbeeld Duè Uve pinot grigio/sauvignon blanc
gedroogd zeewier – bijvoorbeeld zeesla, te koop bij de toko
citroen
chilipoeder

Weet jij hoe je schelpdieren moet wassen?

Leg de vongole een uur in water met zout (1 eetlepel grof zout op 1 liter water). Spoel ze meerdere keren in schoon water en laat ze uitlekken door ze met je hand uit het water te halen. Tik het zand eruit tegen het met keukenpapier beklede aanrecht. Herhaal dit zo vaak als nodig is.

Je kunt al bijna aan tafel!

Giet de pasta af als deze bijna ‘al dente’ is. Stort de pasta in de pan met saus en roer flink zodat de saus zich aan de pasta hecht. Voeg de vongole weer toe aan de pan.
Rooster de blaadjes zeesla even in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot ze een beetje kromgetrokken zijn. Scheur ze in stukjes. Serveer de pasta vongole met de rest van de gehakte peterselie, gescheurd zeewier, wat citroenrasp en chilipoeder.

Belangrijk

Een fantastisch gerecht, mits je je houdt aan één regel: maak de vongole heel grondig en methodisch schoon. Anders zal het zand het feest te bederven. Als je tot je schrik merkt dat er nog zand in de schelpen zit wanneer ze al in de pan liggen, geen paniek! Haal de saus door een fijne zeef, bekleed met keukenpapier.

Dit recept komt uit het vrolijke kookboek Big Mamma. We wilden je dit smakelijke en romatische recept zeker niet onthouden.

Meld nu aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze bijzondere aanbiedingen, wijnreizen, wijnproeverijen en heerlijke receptideeën.

Met het invullen en versturen van dit formulier ga je akkoord met onze privacyverklaring. Je kunt je elk moment weer afmelden.

Je aanmelding is gelukt! Om je e-mailadres te bevestigen, heb je zojuist een mail van ons ontvangen.