Ridgeback wijnen

Eindelijk zijn ze er dan. De Ridgeback wijnen. Vernoemd naar het berucht en beroemde ras, de Rhodesian Ridgeback. Jarenlang zijn we overspoeld met een Zuid Afrikaanse variant die met een veel te hoge zuurgraad je wangen doet samentrekken. Dus wat heerlijk dat we nu van Europese bodem een heerlijke sauvignon blanc/colombard kunnen drinken. Je merkt dat er precies de juiste timing is gekozen om de wijn te bottelen. Het tijdstip moet fris en crispy geweest zijn, precies zoals de Ridgeback wijn van oogst 2016 ook proeft.

Dit was de eerste botteling nadat de naamgever, TANGA de Rhodesian Ridgeback die over het domaine heerste overleed. Een beladen botteling omdat tevens het etiket erg aan Tanga doet denken. Voor de eigenaren van het domain is er reeds een opvolger voor Tanga, haar zoon Rufus. Zo zie je maar de inspiratie blijft in de fles. (klik hier om de wijn te bekijken)

Collectorsitem of gezelligheidswijn?

Ridgeback wijnen of misschien past de naam Chien de Rhodesian wel beter om geen verwarring met het Afrikaanse continent te krijgen. Het is een exclusieve wijn die zeker tot de verbeelding spreekt. En naast dat Ridgeback liefhebbers er zeker van gecharmeerd zullen zijn door het stuk herkenning van de viervoeters, is het ook een wijn waar je het gevoel krijgt van dat echte Franse sfeertje. Mensen aan een lange tafel, genietend van goed eten en heerlijke wijn, muziek, gezelligheid, eten bereid met veel knoflook en kruiden uit de streek. Maar bovenal ook kinderen die zich vermaken met de luiaards onder de tafel. De Rhodesische Ridgebacks. Groot wild jagers die hun naam voornamelijk eer aan doen om in onmogelijk standen op hun rug de zon te aanbidden.

Eerlijk is eerlijk. Het is ondanks al die dromerige woorden een heerlijke wijn. De droge sauvignon gecombineerd met een heerlijke colombard. Die de diepte in de wijn brengt. Het gedroogt fruit naar boven haalt en het kruidige in de wijn benadrukt. Wat zijn we blij bij wijnvoorelkmoment.nl om deze wijn exclusief bij jou aan te mogen bieden.
domaine de Sedouprat

Meld nu aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze bijzondere aanbiedingen, wijnreizen, wijnproeverijen en heerlijke receptideeën.

Met het invullen en versturen van dit formulier ga je akkoord met onze privacyverklaring. Je kunt je elk moment weer afmelden.

Je aanmelding is gelukt! Om je e-mailadres te bevestigen, heb je zojuist een mail van ons ontvangen.