Een variant op een klassiek gerecht, een heerlijk biefstukje met aardappeltjes

Ingrediënten (voor 4 personen):
5 a 6 vlees of trostomaten
1 bol knoflook
3 eetlepel olijfolie
Peper en zou
750 gr aardappeltjes (bv krieltjes in schil)
4 biefstukken
1 eetl knoflookboter
Verse tijm
Boter om in te vetten

Bereiding
Een biefstukje met heerlijke aardappeltjes. Een recept dat een echte allemansvriend is. Een heerlijk sappig stukje vlees wat smacht naar een mooie combinatie met een lekkere Italiaanse schoonheid als een Bardolino. Hoe maak je dit heerlijke gerecht?

Verwarm de oven op 200 graden. Breek de knoflookbol doormidden en haal er twee teentjes uit. Pers ze met een knoflookpers of hak ze heel fijn en meng ze met de olijfolie, zout en wat peper. Vet een ovenschaal of braadslee in en verdeel de aardappeltjes, tomaten en de halve knoflookbollen er over. Besprenkel het met de op smaak gebrachte olijfolie. Verdeel een paar takjes tijm er over en zet 30 minuten in de oven. Verhit de kruidenboter in een koekenpan en bak de biefstukken 2 à 3 minuten per kant. Leg het vlees op de tomaten en aardappelen in de ovenschotel en zet nog 5 minuten in de oven. Lekker met wat stokbrood of een frisse salade.

Lekker met:
Een heerlijke Italiaanse Bardolino Classico.

Meld nu aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze bijzondere aanbiedingen, wijnreizen, wijnproeverijen en heerlijke receptideeën.

Met het invullen en versturen van dit formulier ga je akkoord met onze privacyverklaring. Je kunt je elk moment weer afmelden.

Je aanmelding is gelukt! Om je e-mailadres te bevestigen, heb je zojuist een mail van ons ontvangen.