Kom in Italiaanse sferen
Ingrediënten:
180 gr pasta
150 tot 200 gr grote gepelde garnalen
3 tomaten
3 teentjes knoflook, fijngesneden
Paar takjes verse basilicum
100 ml room
2 sjalotjes, fijn gehakt
Scheut witte wijn
Handje sla
2 eetlepels parmezaanse kaas vlokken
Olie of boter om te bakken
Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking gaar in een ruime hoeveelheid water. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de waterige gedeeltes en de pitjes. Snijd de rest van het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie of boter in een grote pan en fruit de knoflook en de sjalotjes aan. Voeg een paar minuten de garnalen mee en bak ze 2 minuten mee. Blus ze af met een scheut witte wijn. Laat de alcohol verdampen en giet dan de room er bij.
Breng de garnalen en de roomsaus op smaak met peper en zout en voeg de blaadjes basilicum toe. Schep de gekookte spaghetti en 2/3 van de stukjes tomaatjes er door en verwarm even mee. Serveer de pasta met een pluk sla, de overige blokjes tomaat en de parmezaanse kaas.
Lekker met:
Een frisse wijn met groen fruit tinten zoals de Sauvignon Blanc van Ridgeback.