In oven gegaard
Benodigde tijd: 10 minuten voorbereiding + 60 minuten oventijd
Ingrediënten (4 personen):
1 kg lamsbout
3 sinaasappels
½ citroen (sap + rasp)
3 tenen knoflook
paar takjes tijm
1 dl droge witte wijn
0,5 dl olijfolie
peper en zout
Bereiding
Leg de lamsbout een kwartier vooraf uit de koelkast en dep droog met keukenpapier. Rasp en pers de halve citroen en 1 sinaasappel en snijd de knoflook fijn. Rits de blaadjes van de tijmtakjes, voeg de olijfolie en knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar. Leg de lamsbout in een ovenschaal en verdeel de sinaasappel jus er overheen.
Snijd 2 sinaasappels in schijven en leg rondom de lamsbout. Zet de schaal 15 minuten in een oven op 220 graden. Verlaag de temperatuur naar 175 graden en laat nog ongeveer 45 graden garen, de lamsbout behoort rosé te zijn. Besprenkel de lamsbout elke 10 minuten met de sinaasappeljus, zo kan het vlees niet uitdrogen.
Lekker met:
Bij dit gerecht schenk je een krachtige rode wijn zoals: Phebus Cabernet-Sauvignon