Mosselen als seizoengerecht heerlijk uit de oven

Ingrediënten:
1 kilo mosselen, schoongemaakt
150 gr mosselgroente
3 eetl paneermeel
2 teentjes knoflook, gepeld
3 takjes peterselie, fijngehakt
50 ml water
50 gr geraspte kaas
75 gr zachte roomboter
Zout en peper

Bereiding
Verwarm de grill (of oven) voor op 180 graden. Leg de mosselen in een grote pan en voeg 50 ml water en de mosselgroente toe en kook de mosselen ongeveer 6 min totdat de schelpen open gaan. Giet de mosselen en groente af en verwijder een helft van de schelp. Leg de overgebleven schelp met mossel en groente in een ovenschaal of bakplaat. Pers de knoflook uit in een kom en voeg het paneermeel, peterselie, geraspte kaas en boter toe en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en verdeel het mengsel over de mosselen. Laat de mosselen ongeveer 5 min onder de grill of in de oven gratineren. Lekker met verse frietjes.

Lekker met
Bij Mosselen is er veel te combineren. Van vette chardonnay tot een fruitige riesling. Onze tip:
Peter & Peter Zeller Riesling.

Meld nu aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze bijzondere aanbiedingen, wijnreizen, wijnproeverijen en heerlijke receptideeën.

Met het invullen en versturen van dit formulier ga je akkoord met onze privacyverklaring. Je kunt je elk moment weer afmelden.

Je aanmelding is gelukt! Om je e-mailadres te bevestigen, heb je zojuist een mail van ons ontvangen.