Met romige topping en gegratineerde kaas

Een lekker smeuiig gerecht met een heerlijke kipfilet. De roomsaus met gegratineerde kaas maken het een heerlijk gerecht om bijvoorbeeld te combineren met een aardappelpuree of rijst. Drink er een heerlijke lichte en soepele witte wijn bij zoals L’Ermitage blanc.
Ingrediënten (voor 4 personen):
4 kipfilets
200 gr crème fraîche
1 uitje, fijngehakt
125 gr champignons, in plakjes
50 gr geraspte kaas
4 eetlepels paneermeel
Olie om in te bakken
Peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Bestrooi de kip met peper en zout en bak ze in de olie rondom aan in ongeveer 7 minuten (ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn van binnen). Haal de kipfilets uit de pan en leg ze in een ovenschaal.

Bak nu de champignons en het uitje een paar min in de pan waar je ook de kip in gebakken hebt. Schep de crème fraîche, paneermeel, 25 gr kaas in een kom door elkaar. Schep ongeveer de helft van de champignons en uien door de crème fraîche en verdeel dit over de kipfilets. Natuurlijk past er ook een scheutje witte wijn door deze saus. Bijvoorbeeld de wijn die je drinkt. Denk aan Chateau L’Ermitage blanc.
Lekker met:
Een frisse witte wijn: Château L’Ermitage blanc

Meld nu aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze bijzondere aanbiedingen, wijnreizen, wijnproeverijen en heerlijke receptideeën.

Met het invullen en versturen van dit formulier ga je akkoord met onze privacyverklaring. Je kunt je elk moment weer afmelden.

Je aanmelding is gelukt! Om je e-mailadres te bevestigen, heb je zojuist een mail van ons ontvangen.